Työtasovalaismet

Valaistus työtasovalaisimilla

Tämän tyypin valaistus voi lisätä huoneeseen tunnelmaa ja valaista työskentely pintoja, jotka yleensä jäävät varjoon, mikä estää valoa. Työtasovalaistus auttaa työskentelyssä, ruoanlaitossa, lukemisessa, tiskaamisessa tai muiden tehtävien suorittamisessa keittiössä ja työskentelytiloissa. Se on erittäin toimiva valaistustyyli, minkä vuoksi se on myös niin suosittu. 

Työtasovaloja on useita erilaisia, mukaan lukien verkko- ja paristokäyttöiset. Verkkovirtaan kytketyt valot ovat pitkäikäisiä ja kytkeytyvät päävirtalähteeseesi, kun taas patteri käyttöiset ovat riippuvaisia patterin varaustilasta.

Jos etsit uutta työtasovalaistusta työskentelytilaasi, keittiöösi tai kylpyhuoneeseesi, työtasovalaistus on täydellinen ratkaisu. Se tarjoaa kirkkaan kohdennetun valon suoraan työpinnallesi, jolloin voit työskennellä, valmistaa ruokaa tai pestä kätesi olematta pimeässä.

Miksi valita LED-valaistus työtasolle?

Tähän on muutama syy. LED-lamput ovat energiatehokkaita, niiden käyttöikä on jopa 50000 tuntia - mikä tekee niistä tehokkaan vaihtoehdon perinteisille polttimoille. Lamput ovat myös ympäristöystävällisempiä, koska ne voidaan kierrättää eivätkä ne aiheuta myrkyllisiä päästöjä. Lopuksi LED-lamput säästävät rahaa sähkölaskuissasi, koska lamput kuluttavat paljon vähemmän energiaa kuin halogeeni- tai loistelamput.

Valaistuksen valinta

Mikäli et tarvitse työtasovalaistusta voidaan valaisimia käyttää myös korostamaan huoneen tiettyjä ominaisuuksia, tämä toimii erityisen hyvin, jos kaapeissasi on lasiovia tai käytät avoimia hyllyjä.

Avain oikean valinnan tekemiseen on lumen arvo. Jos haluat käyttää valoja varjojen poistamiseen, tarvitset kirkkaan valon ja siten korkeamman valovirran värilämpötilan ollessa viileä valkoinen. Onnistuneeseen korostusvalaistukseen käytä lämpimämpää värilämpötilaa.