Upotettavat LED-alasvalot

LED-alasvalojen valinnassa huomioon otettavat tekijät

Hehkulamput paitsi polttavat reiän taskuun, mutta ne myös imevät työntekijöiden tuottavuuden. Alasvalo tuottaa tunnelman kodeissa tai liiketiloissa, joissa niitä käytetään. Alasvaloja voidaan käyttää keittiön valaisimina, olohuoneen valaisimina tai liiketiloissa. 

Alasvalot riittävät ainoana valaistuksena, mutta niitä voidaan myös käyttää muiden valaisinten kanssa, kuten riippuvalaisimien tai spottien kanssa.

Alasvalot ovat upotettuja kattovalaisimia, jotka heijastavat voimakkaan säteen alas. Alasvalot eivät ole vain kustannustehokkaita ja energiatehokkaita, mutta ne ovat myös paljon parempi valinta kuin loistelamput.

Alasvalot paranivat LEDien kehityksen myötä. LED-alasvalot ovat kehittyneet huimasti ja tarjolla on useita vaihtoehtoja. Alasvalojen hankinnassa auttaa kun tiedät nämä seikat ennen ostopäätöksen tekemistä.

Joitakin tärkeitä huomioitavia seikkoja:

Suuri Watti määrä ei tarkoita suurta valotehoa (lm)

Lumenin teho ei vaihtele lineaarisesti tehon mukaan. Yksinkertaisesti sanottuna korkea teho ei tarkoita korkeaa valovirtaa. Lumen on kirkkauden mitta. Kahdessa saman tehoisessa lampussa voi olla erilaiset Lumen arvot tai intensiteetti.

Myös muita tekijöitä on otettava huomioon. LEDit kuluttavat puolet energiasta fluoresoivaan lamppuun verrattuna. 12 watin alasvalo voi korvata 24 watin loisteputken ja antaa saman lumen määrän.

Joten kun olet hankkimassa LED-alasvaloja, katso valovirtaa (lumen/lm) tehon (W) sijasta.

Ajattele värejä

Jos sinulla ei ole mielessäsi värimaailmaa valaistuksesta, sinun on ensin päätettävä siitä. LED-alasvaloissta löytyy paljon värilämpötiloja. Värit voidaan kohdistaa keittiön, toimistojen tai muiden tilojen väripaletin kanssa.

Ajattele käyttötarkoitusta

Käyttötarkoituksesta riippuen voidaan harkita alasvaloja, joissa on erilaiset säteilykulmat. Korostusvalaistuksessa kapean säteen alasvaloa voidaan pitää hyvänä vaihtoehtona.

Toisaalta työtehtävien valaistustarkoituksissa voidaan harkita laajakulmaisia valoja tehtävien helpottamiseksi. Kuten työskentely toimistoissa tai keittiöissä. Alasvaloja voidaan käyttää korostamaan tiettyjä kohteita toimistoissasi, sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Ajattele värilämpötilaa

Värilämpötila mitataan kelvineinä. Värilämpötiloja on kaksi; lämmin ja kylmä.

Jos valon värilämpötila on yli 4000 k, sitä kutsutaan kylmäksi valkoiseksi ja alle 4000 k: n lämpötilaa lämpimäksi valkoiseksi.

Värilämpötiloilla voi olla ratkaiseva merkitys työntekijöiden tuottavuudessa. Kylmä valkoinen parantaa keskittymiskykyä, kun taas lämmin valkoinen rentouttaa silmiä paremmin kuin vanha karkea valaistus.