Virtalähteet

Olitpa rakentamassa omaa LED-valaisinta, kiinnität ja asennat olemassa olevia kalusteita tai ostamassa uusia LED-valoja, sinun on löydettävä oikea virtalähde ledeillesi. LED-valaistuksen virtalähdettä valittaessa on otettava huomioon monia eri tekijöitä.

Varmista, LEDien virranhallinta

Suurin osa LEDeistä tarvitsee virtaa rajoittavaa laitetta (olivatpa ne sitten ohjaimia tai vastuksia) estääkseen LEDien liikaa ajamisen. Tätä vakiovirtaohjainta tai virtaa rajoittavaa vastusta käytetään LEDien virran säätämiseen pitämällä ne turvallisina ja maksimoimalla niiden käyttöikä. Useimmissa valmiissa LED-tuotteissa tai LED-nauhavaloissa (jotka ostat suoraan kaupasta) on jo sisäänrakennetut ohjaimet tai vastukset virran säätämiseksi.

Jatkuvan jännitteen virtalähteet 

Vakiojännitelähdettä voidaan käyttää sellaisten LED-valojen virran saamiseen, joissa on vastuksia tai vakiovirtalähteitä jo järjestelmän sisällä. Tämän tyyppiset tuotteet vaativat tyypillisesti jatkuvaa tasajännitettä. Jos käytät virtaa akusta tai jos sinulla on vakaa tasajännite, joka riittää valoillesi, olet onnekas. Yhdeksän kertaa kymmenestä tämä ei toteudu, ja tarvitset virtalähteen muuntaaksesi virran turvalliseksi tasajännitteeksi valaisimille. Jos aikeissa asentaa ledit autoon, et tarvitse virtalähdettä. Autojen akkujen jännite on 12 VDC. 12 V akku on täysin riittävä ledeille. Mutta näiden nauhojen käyttäminen kodeissa vaatii AC-DC-muuntimen, jota syötetään 230 VAC jännitteellä ja muuntaa sen 12 VDC jännitteeksi.

Kuinka valita oikea virtalähde? 

Tarvitset jonkin tyyppisen vakiojännitelähteen, joka voi muuntaa vaihtovirtalähteen jännitteen turvalliseksi tasajännitteeksi. On monia asioita, jotka vaikuttavat oikean virtalähteen valintaan. Ensinnäkin meidän tulisi tietää tarvittava teho.

Teho

Aloita selvittämällä, kuinka monta wattia valosi kuluttaa. Jos haluat käyttää useampaa kuin yhtä valoa yhdestä virtalähteestä, sinun on laskettava yhteen tehot, jotta tiedetään tarvittava Wattimäärä. Varmista, että hankit riittävän suuren virtalähteen lisäämällä tarvittavaan Wattimäärään 20%. Tämä voidaan helposti tehdä kertomalla kokonaisteho 1,2 ja etsimällä sitten kyseiselle teholle luokiteltu virtalähde.

Sanotaan esimerkiksi, että meillä on 4 LED-nauhaa, jotka haukkaava 12W. Pelkkä näiden ynnääminen osoittaa, että järjestelmän tehon tulisi olla noin 48W. Nyt voimme lisätä 20% tämän päälle, jotta saamme turvallisen virtalähteen tehon 48 x 1,2 = 57,6W. 60W tai tehokkaampi virtalähde riittää tähän projektiin.

Jännite / virta

Kun rakennat LED-valaisinta tai vaihdat huonoa virtalähdettä, on tärkeää ensin tarkistaa, että lähtöjännite on yhteensopiva LEDien jännitteen kanssa. LED-tuotteet, joissa on sisäänrakennetut virtasäätimet, ovat yleensä melko hyviä määrittämään, mitä tulojännitettä tulisi käyttää.